Ketten V., 1989 litográfia, papír „Tisztelet a Mesternek” sorozat keretében Bálványos Huba grafikusművész kiállítása még pár napig megt...

Kiállítás: Bálványos Huba

Sunday, September 04, 2011 rezkarcfitness 0 Comments

Ketten V., 1989
litográfia, papír

„Tisztelet a Mesternek” sorozat keretében Bálványos Huba grafikusművész kiállítása még pár napig megtekinthető a Szőnyi István emlékmúzeumban.

„Válogatott rajzok. Rajzok papíron, rajzok kövön. A kőre rajzolt rajzok is papírra kerültek, ezek a litográfia nyomatok. A nyomatokból több is készülhetett, más rajzokból egy van. Ez a különbség az egyedi és a sokszorosító grafika között. Mikor melyik, és miért éppen az lesz a technikája, formája egy rajznak? A rajzok többnyire egymásból születnek: a válogatásban az egyfélék készülési évszáma ezért is van viszonylag közel egymáshoz.

Rajzok sokasága látható a honlapomon, fel is merülhet, hogy miért éppen ezek kerültek itt most falra? Itt nincs helye vallani erről, de talán elég annyi, hogy itt ezeket mutatom legszívesebben Szőnyi Mesternek. Volnának persze még további ilyenek, de a mennyiségi korlát miatt meg kellett küzdeni a nagyobb darabszám kísértésével. Szeretem a digitális bemutatást is, szép közelségbe tudja hozni például a rajzi részleteket. Ám az eredetiek mindig újra megmozgatnak, s ilyen, vagy ehhez hasonló hatást remélek kiváltani a nézőkből is. Az anyagi megjelenés, ami felvette a kifejezést, közvetlenül tud szólni ilyenkor.”
(Bálványos Huba)

Elérhetőség:
Szőnyi István Emlékmúzeum
Zebegény, Bartóky utca 7.
Tel: 27-370-104, 30-409-1829

Megtekinthető:
2011. június 18 - szeptember 11.

Szöveg és kép forrása: www.szonyimuzeum.hu

0 comment: